מנסים להיפטר מהחמץ לפני פסח? הנה מתכון מקורי לרוטולו, לזניה מגולגלת ממולאת בתרד, עגבניות ומוצרלה.

המתכון באדיבות אינס ינאי והמותג ברילה. מדובר במנה קלה להכנה, מרשימה, וטעימה מאוד.

רוטולו. צילום: אפיק גבאי

לזניה מגולגלת עם תרד ומוצרלה

חבילת דפי לזניה של ברילה

שמן זית להברשה

למלית:

2 כוסות תרד קצוץ מאודה

1 בצל קטן קצוץ מטוגן

400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה

100 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס בזיליקום קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס

כפית מלח

לציפוי:

250 מ"ל שמנת לבישול

2 צנצנות של רוטב ארביאטה/בזיליקום/נפוליטנה של ברילה

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

אופן ההכנה

מבשלים את דפי הלזניה כ-6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.

מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה (רצוי עגולה) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.

מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ-25 דקות ב-180 מעלות.

מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.