סיר אורז שהוא חגיגה של טעמים עם חמיצות מרעננת ומתיקות של צימוקים וגזר. מדובר בסיר אורז שמתאים לכל ארוחה ולכל אירוח בחג. הוא דורש אומנם תשומת לב והרבה סבלנות – אבל שווה מאוד וקוצר מחמאות רבות.

רק הערה אחת: חשוב מאוד לעטוף את מכסה הסיר במגבת מטבח, כדי לספוג את האדים ולתת לאורז לחות.

צילום: ריאן

אורז חגיגי
חומרים:
4 כוסות אורז
3 גזרים מגוררים
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
3 בצלים יבשים קצוצים דק
חופן צימוקים
חופן חמוציות
חופן שקדים פרוסים קלויים
6 וחצי כוסות מים רותחים
4 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
שליש כוס שמן
קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר (רצוי מטפלון) את הבצל עד שהוא הופך זהוב עדין. מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד בערבוב במשך כשתי דקות. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והשקדים וממשיכים בטיגון במשך כשלוש דקות. מתבלים ומסירים מהאש.

שוטפים את האורז מתחת לברז, מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים מעל את תערובת הבצל והפירות היבשים מעל. מערבבים היטב.

צילום: ריאן

בסיר הטיגון של הבצל מחממים שמן, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהן מזהיבות. מוסיפים מעל את האורז והנוזלים ומביאים לרתיחה עדינה. לאחר כחמש דקות מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות.

● אפשר להכין מראש ואחרי חמש דקות רתיחה להעביר לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך 20 דקות, ואז להוריד את הטמפרטורות ל־110 מעלות למשך עוד כ־45 דקות.

● אפשר גם להוסיף חבילת כוסברה קצוצה לתערובת האורז והפירות היבשים.