היום מציינים בעולם את יום הסושי הבינלאומי, ולרגל החגיגה הנה כמה עובדות על המאכל האהוב, פלוס מבצעים שווים וגם מתכון, לחוגגים בבית.

צילום: pexeles

מקור הסושי הוא דווקא לא ביפן אלא בדרום-מזרח אסיה, ליד נהר המקונג שבסין, והגיע ליפן במאה ה-16. המרכיב החיוני ביותר ליצירת סושי הוא אורז עגול שמבושל עם חומץ אורז. בשנות ה-60 של המאה הקודמת, החל הסושי להיות מוכר בעולם המערבי, בעיקר בזכות שינויים שנעשו בסגנון ההכנה שלו בקליפורניה בארה"ב. המצאת הקליפורניה רול והוספת האבוקדו לסושי היוותה פריצת דרך בהפיכת הסושי ממאכל אתני אזוטרי למאכל מהיר גלובלי.

לכבוד יום הסושי ברשת ג'פניקה מזמינים אתכם למבצע 1 + 1 על כל מנות הספיישל סושי בכל סניפי הרשת.

צילום: גליה אבירםואם אתם אוהבים לחגוג בבית, יש לנו בשבילכם סרטון מיוחד שילמד אתכם איך להתארגן ולהכין.

והנה עוד סרטון.