השבוע בחרתי במתכון מהמטבח הערבי, שחוגג את חודש הרמדאן - עוד אחת מהמנות שמכינים לפני שבירת הצום ומצטרפת לשולחן העמוס כל טוב. מעין סנייה של קבב על תפוחי אדמה מטוגנים, כשמעל כל החגיגה בצל מטוגן.

אני אוהב את המתכון הזה במיוחד, כי אפשר להכין אותו מראש ולהכניס לתנור חצי שעה לפני הארוחה. מתקבלת מחבת עשירה עם שכבות שתומכות זו בזו ושיודעת לנחם ולהשביע קבוצה גדולה ומורעבת.

המתכון פשוט והחומרים זמינים. עובדים בשלבים, מרכיבים בסנייה או במחבת גדולה ומגישים לשולחן. כול סאנה ואינתום בכאר (כל שנה ואתם בעושר ואושר).

קבב ותפוחי אדמה. צילום: ריאן

סנייה קבב תפוחי אדמה
הקבב
750 גרם בשר טחון – יש להקפיד על בשר טרי ואיכותי
2 בצלים יבשים קצוצים דק־דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים
כפית פלפל שחור גרוס
כפית פלפל אנגלי
חצי כפית קינמון (לא חובה, אך מומלץ)
מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים בקערה. חשוב לערבב היטב מאחר שאין ביצה בתערובת. מניחים בצד לכחצי שעה.
יוצרים קציצות מאורכות כקבב ומטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן. מטגנים קלות עד שגוון הקציצה משתנה לאפור. אפשר לוותר על הטיגון (אם כי הטיגון משביח מאוד את החגיגה) - לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה משומן, להניח את כל הקציצות ולאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־10 דקות.

רוטב העגבניות
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כוס וחצי מים רותחים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית נענע יבשה
כפית וחצי מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה עד להמסת הרסק ולקבלת נוזל אחיד. שומרים בצד.

צילום: ריאן

תפוחי האדמה והבצל
6-5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לרוחב לפרוסות עגולות ועבות
5 בצלים חצויים ופרוסים

אופן ההכנה:
מטגנים במחבת גדולה את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים בצד.

באותה מחבת ובאותו שמן מטגנים את הבצל לגוון זהוב יפה. מעבירים למסננת לניקוז השמן ומניחים בצד.

שילוב מושלם של בשר ותפוחי אדמה

הכנת הסנייה
ממליחים ומפלפלים את תפוחי האדמה המטוגנים ומסדרים שכבה בתחתית הסנייה, התבנית או במחבת גדולה ועמידה לתנור.

מסדרים מעל את קציצות הקבב ומפזרים מעליהן את הבצל המטוגן בשכבה שווה.

יוצקים את הרוטב, מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־15 דקות עד להשחמה קלה.

אפשר גם: לוותר על רוטב העגבניות, החיבור של הקבב תפוחי האדמה והבצל מושלם בעיניי.