קיץ ישראלי. זה התחיל. כל מה שאני רוצה זה להיות במזגן.

למי יש כוח לבשל? גם ככה כל מה שבא לי זה לאכול אבטיח כל היום.

פעם פעם, לפני שהתחלתי לבשל ברצינות, הייתי בטוחה שקטניות זה משהו של חורף ומרק - מרק שעועית, תבשיל עדשים, חם, מתובל ומנחם.

אבל מאז הצמחונות, התחלתי לגלות עד כמה קטניות זה חומר גלם משובח שמתאים גם לקיץ, בדיוק לרגעים האלו ש"למי יש כוח לבשל?"

מצע נהדר לסלטים, סופג כל טעם באהבה רבה, מאפשר משחק, אילתור, צבעוניות ושובע. ובמקרה הספציפי של המאש גם מתעכל בקלות, ודורש מינימום התעסקות.

מזמינה אתכם לנסות לשלב את הסלט הזה בתפריט הקיצי שלכם. 

שעועית מאש. צילום: שגית הלל

סלט מאש וירוקים

כוס שעועית מאש 
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
2-3 גבעולי בצל ירוק
צרור קטן של עלי נענע
ככוס תערובת: גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, אגוזי מלך, פקאן, שומשום וכו'
מיץ וגרידה מלימון אחד
קצת שמן זית, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

משרים את המאש כשעה. את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק מאוד. את תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. 

את המאש מבשלים בשפע מים עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מורידים ומסננים כשהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
ניתן לאכול קר או חם. 

 

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה.

052-5012132, או בפייסבוק