מחפשים מתכון לארוחת ערב קלילה? הנה דג לברק עם יין, ירקות ועשבי תיבול, שיוסיפו לו ניחוחות וטעמים עדינים, באדיבות השף סתיו יהודה, ממסעדת ג'קו בנתניה.

צילום: ירון ברנר

דג לברק עם ייו וירקות 

חומרים:

4 דגי לברק מנוקים, במשקל כ- 500 גרם כל אחד

1/2 כוס שמן זית משובח

1 כף זרעי קימל

1 כף זרעי כמון

4 בצלים לבנים, חצויים לאורך ופרוסים דק

20-30 שיני שום

זר בזיליקום ריחני

4 גזרים פרוסים דק

8 קישואים קטנים חצויים לאורך

2 כוסות יין לבן

חופן מלח ים

פלפל שחור טרי גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מניחים את השמן, זרעי השומר ו/או הכמון, בתבנית מתכת שמתאימה לתנור, מעליהם מניחים את שיני השום והבצל הפרוס. בשלב זה אפשר לשים את התבנית על להבה ולטגן מעט את כל הרכיבים, תוך שימוש בכפפה חסינת חום. התוצאה קצת יותר טעימה, אבל זה לא ממש הכרחי.

תולשים את עלי הבזיליקום מהענפים, וממלאים בהם את בטן הדגים.

מסדרים את הדגים על הבצל, ומעליהם את הגזרים והקישואים.

יוצקים את היין לתוך התבנית ומזלפים מעט שמן זית על הדגים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים את התבנית לשליש העליון של התנור. מנמיכים את חום התנור ל- 200 מעלות.

אופים במשך 10 דקות. מסירים בזהירות את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-3 דקות בגריל.

מכבים את התנור ומשאירים בתנור 5 דקות נוספות.

בעזרת מרית ארוכה, מעבירים כל דג לצלחת הגשה ומפזרים מעליו את הנוזלים והירקות.