חם בחוץ ועוד ילך ויתחמם, ובישול הארוחות כדאי שייעשה מהר, והופ - בחזרה למזגן. אז הנה מתכון באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים, שיסגור לכם את הפינה.

צילום: יחצ כרמים

לברק אפוי וניוקי אלי אוליו 

מצרכים:

לברק שלם 400 גרם 

ניוקי 60 גרם

עגבניות שרי לחות - 50 גרם

ארטישוק אלרומנה - 3 רבעים

זיתי קלמטה – 5 גרם

שמן זית – כפית

עשבי תיבול

שום קונפי

הוראות הכנה:

יוצרים חריצים על הדג, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כ-10 דקות.

במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים בסדר הבא: עגבניות, ארטישוק, ניוקי, זיתים, שום קונפי ועשבי תיבול.

מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת. ומניחים את הניוקי עם הירקות לצד הלברק. מומלץ להגיש עם חצי לימון לחידוד הטעמים. בתיאבון!