כשהחום נושק לקרירות של לפנות בוקר ואפשר כבר לחוש את הסתיו מתקרב, זה זמן לתבשיל קליל וטעים שמחבר בין דלעת לפלפלים ועוד שלל ירקות שמוסיפים טעמים של סוף הקיץ.
.

תבשיל דלעת ופלפלים עם נשיקה

מה צריך?
כ-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
שני בצלים בינוניים חתוכים גס
חמש שיני שום קלופות
 פלפל אדום חתוך גס
חצי פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
חבילה בצל ירוק קצוצה
שני חופנים שקדים טבעיים
חופן עגבניות מיובשות קצוצות
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
מלח
שמן זית איכותי
.
תבשיל דלעת ופלפלים. צילום: ענת לשם
.
איך מכינים? 
מחממים סיר גדול או מחבת עבה.
שמים שמן זית.
מוסיפים את הירקות הבאים לפי הסדר בהדרגה תוך ערבוב:
דלעת
בצל
שום
פלפלים
מערבבים ומבשלים כמה דקות עד שמתחיל להתרכך.
מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב:
בצל ירוק
שקדים
עגבניות מיובשות
מערבבים ומבשלים עד ריכוך מלא.
מוסיפים מלח ופטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.
.
ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.