הסיפור של הבית ברמות השבים התחיל דווקא ברעננה. מסע חיפושים ארוך אחר נכס ישן שאפשר יהיה לשפץ ולהפוך לבית חלומות, הסתיים עבור תושבת האיזור ללא הצלחה. הנכסים שהעיר הציעה לא התאימו לה.

רמות השבים, הנמצאת בין הוד השרון לצומת רעננה, עם זאת, הצליחה להציע עבור בני הזוג ועבור האדריכליות של הלל אדריכלות מרחב תמרון. והן ניצלו אותו בהתאם. בית ישן וצנוע (כ-160 מ"ר) על מגרש גדול ושקט (900 מ"ר) ושפע של פוטנציאל לא ממומש, נבחר לפרויקט.

הבית ברמות השבים. לפני ואחרי | צילומים: עודד סמדר, באדיבות הלל אדריכלות

אל מול צוות הלל אדריכלות עמדו לא מעט אתגרים כמו החללים הקטנים מדי וחוסר הסדר העיצובי. מצד שני, המסה העדינה של המבנה החיצוני והגגות, תקרת הקורות וההעמדה המדויקת על המגרש, איפשרו מהפכה אמיתית בנכס. המטרה הייתה להפיק את המיטב מהבית, להפוך אותו ליצירה הרמונית ושלמה.

התכנית כללה הרחבה של חלל הסלון, הגדלה של חדר השינה ותכנון מחדש של החללים הפנימיים. המדרגות לקומה השנייה נפתחו לחלל כך שהן מקשרות גם בין הקומות וגם בין שני חלקי קומת הקרקע,הפרטי והציבורי. לחלל נוספו ארבעים מ"ר ונערכו שינויים בפנים ובפתחים, וכן בריכה וגדרות.

הכניסה לבית (למעלה). לפני ואחרי. השיפוץ בגרם המדרגות (למטה) | צילומים: עודד סמדר

הליכה במרחב הבית

"הבית החדש,בעל המבנה הקלאסי, נראה כמו בית אחוזה קטן החולש על החצר הנמצאת למרגלותיו", מסבירים בהלל. "שביל כניסה מאבני לקט טבעיות מוביל אל הכניסה. דלת בודדת בתכלת עדין מובילה למבואה המעוטרת ברצפת פרקט אותנטית". לאחר מכן הם עוברים לתיאור הבית והליכה בין כתליו:

צילום: עודד סמדר, באדיבות הלל אדריכלות

"בקומה הראשונה נמצאים חדר המשפחה,פינת העבודה והמדרגות. מהחלל המרכזי נשקפת החצר ומימין אליו שרותי האורחים, מיוחדים ומוקפדים בכחול ושחור.

פינת המשפחה היא חלל אינטימי ומפנק. ספת קטיפה כחולה ושטיח רך מזמינים להתרפק עליהם. מסביבה שני חדרי שינה,חדר רחצה לילדים וחדר כביסה מתוכנן ומעוצב . בהמשך ממוקם חדר השינה של בני הזוג,אליו ניתן להגיע גם ישירות מהחלל המרכזי.

צילום: עודד סמדר

חדר השינה נראה כמעין מבקתת נופש חלומית. תקרת הקורות המשופעת, החצר והבריכה הנשקפות מהחלון והחלונות עצמם,מחזקים את תחושת הניתוק והשקט. חדר הרחצה הוא המשך ישיר של חדר השינה,עם רצפת הפרקט שממשיכה פנימה, האמבטיה המפוסלת והרמוניה בלבן של חיפויים ופריטים.

החלל המרכזי מכיל סלון משמאל ופינת אוכל מימין. ויטרינות גדולות ויפות של חברת מרווין,מקשרות בין הפנים לחוץ היפה שהוא המשכו הישיר.

צילום: עודד סמדר

הסלון מכיל קמין גז עטוף בנגרות קלאסית,עם ספריות משני צידיו. השטיח,הספה שמתחשק להשתרע עליה ועושר פריטי הטקסטיל משלימים את החוויה המיוחדת.

פינת האוכל סמוכה למטבח הנסתר רק מעט. המטבח פונה לחצר הקדמית ופינת האוכל לאחורית, שניהם נהנים מפתחים גם לגינת התבלינים הצידית. תקרת הקורות המקורית הוחלפה בקורות עץ גושניות, צבועות לבן.

צילום: עודד סמדר

עליה במדרגות הפתוחות לקומה השניה מספקת מבטים מפתיעים נוספים של החלל. הקומה השניה מכילה יחידת אירוח מרשימה הכוללת חדר רחצה במראה קלאסי-קליל וחדר שינה הפונה למרפסת רחבה הצופה על הנוף הפנימי. בצמוד נמצא חדר כושר קטן.

צילום: עודד סמדר

החצר והגינה הן חלק מהבית. מפינת האוכל,מהסלון ומחדר השינה יוצאים למשטח בטון במראה דק מולבן. החומר הזה ממשיך ועוטף את הבריכה. הבריכה בגימור טיח מרבלייט אפור מציגה מים בטורקיז אקזוטי עדין. הפרגולה הבהירה, פריטי הריהוט שנבחרו לחוץ וספת הנדנדה שתוכננה ונבנתה במיוחד משלימים את השפה העיצובית של הבית ומותחים את החוויה אל החוץ. הגינה הגדולה והעשירה תוכננה ובוצעה באהבה ובמקצועיות על ידי רובין פורמן.

צילום: עודד סמדר

הצבע הלבן שולט בבית על גווניו העדינים ובמגוון חומרים. הצבעוניות מופיעה בנגיעות של תכלת, כחול עמוק ונגיעות עדינות של שחור".

מהלל אדריכלות מוסיפים: "הבית הזה הוא פרויקט שאנחנו מאוד גאות בו. הצלחנו ליצור מקום שגרים בו כל השנה באווירה של בית נופש חלומי. מקום שפשוט מתחשק להישאר בו,להירגע,לנוח, להתנתק,להרגיש אותו ולהתרגש ממנו".

ניתן ליצור קשר עם הלל אדריכלות בקישור המצורף כאן.

יוצא דופן. הבית ברמות השבים | צילום: עודד סמדר, באדיבות הלל אדריכלות